Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Ravii?

Alternatyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z czystej ciekawości postanowiłem obejrzeć film z eliminacji turnieju PvP i dopadłem ciekawy komentarz który został podzielony na trzy :

Rzesza ludzi za tobą stoi, ufają Ci, grają na twoim serwerze, tępią fubu tylko dlatego że on robi w chuja ludzi na swoim serwerze. Ale wiesz co jest najgorsze? Że ty człowiek któremu tyle ludzi zaufało robisz swoich widzów tak samo w chuja jak jebany grubas. Skille G10 na buffie, handel miszcza z benqiem, a teraz jeszcze to- ziom który bugował porońca dostał perma, a ty mu dałeś UB. To ma być sprawiedliwe? Gdzie tu jest kurwa sprawiedliwość ja sie pytam. Jesteś tyle sam wart co ta szmata fubu.
Daj mi jebany logiczny argument dlaczego wbiles 2 skille na G10 a nie jeden na P. No kurwa nie powiesz mi, że miales tyle kamoli że mogłeś sobie czytać 2 skille na raz skoro ty kurwa bez isu grać nie umiesz. Zakuty po roku jest gównem nie postacią, a ty jesteś chujowy. Na swojej postaci skilli nie miałeś ale na buffie były na G10 a dlaczego? Dlatego, żeby nie było widać że są na P bo miedzy M a G za dużo sie nie różnią
Dlaczego miszczu usunął filmik w którym był handel z benqiem? Bo wyszło na jaw że jesteście tyle samo warci co cała chujmora, wiadomym było, że jak przyjdą koledzy z gildii z pl'a to będą równi i równiejsi. Teraz zacytuje twoje słowa: "Ludzie szybko zapominają" zapomnieli o hikarim i o handlu z benqiem i o skillach na buffie. A tu wychodzi kolejna sprawa dajesz ub jakiemuś śmieciowi za co? Ile Ci zapłacił ?
^
l
l
Ten komentarz nie jest mój, ja go tylko zamieściłem żeby spytać was o opinie co o tym wszystkim sądzicie.
Jeśli chodzi o mnie to nie wiem dlaczego ale z pewnych przyczyn jakoś nie interesowałem się tą sprawą, co prawda gram na ravii mam w miarę dobre konto skille P i za bardzo nie skupiałem uwagi na tym jak wygląda ogólna opinia o serwerze. Czytając ten komentarz zostałem skłoniony do refleksji bo jednak prawdą jest to że sprawa z handlem między miszczem a Benq trochę ucichła a tłumaczenie Isamu było że w logach nic nie ma. No ale skoro w logach nic nie ma to skąd pojawił się ten tajemniczy napis z handlem? Nie piszę tego tematu by zrazić was do grania na Ravii bo ja sam tam gram i póki co nie zamierzam kończyć lecz po prostu ciekawi mnie wasza opinia na ten temat.
Moja sugestywna opinia szczerze powiedziawszy nie ma punktu zaczepienia.. Czytając ten komentarz mam mętlik w głowie bo .. No po prostu nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić. Dziwna sprawa. Do tego ta sprawa z Porońcem , dziwnym UB itd..
Czekam na wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam.

EDIT:/ Tutaj macie Film gdzie Gracz SOLO buguje porońca i zabija go na jednego hita :O..

Dostał bana a po kilku godzinach :

Nick: Solo
Data: 2013-06-22 11:03:04
Przez: IsAmU
Rodzaj: Obniżono ostrzeżenie
Poziom: -100%
Notatka: Brak notatek.
Po obejrzeniu tego filmu od razu się sam siebie spytałem jakim prawem on dostał Un Bana :O.

bez gif

Opublikowano

Wooot? Co to handel był? bo o tym bugowaniu to słyszałem... :(

Na odcinku Miszcza gdy normalnie stał w m1 nagle na chacie gry pojawił się napis :

"Handel z GM Benq zakończony pomyślnie"

Kilka dni po nagłośnieniu sprawy film został usunięty - tłumaczenie Isamu było takie że w logach nic nie ma

bez gif

Opublikowano

jezu po prostu taka osoba jak miszczu, moim zdaniem nie powinna być traktowana jako gracz, tylko przyciągacz ludzi na serwer, ważne że tylko ON dostaje itemy od gmów a nie nikt inny, a serwer jest spoko, bo mi to tam zwisa że miszczu ma itemy od benqa

Opublikowano

jezu po prostu taka osoba jak miszczu, moim zdaniem nie powinna być traktowana jako gracz, tylko przyciągacz ludzi na serwer, ważne że tylko ON dostaje itemy od gmów a nie nikt inny, a serwer jest spoko, bo mi to tam zwisa że miszczu ma itemy od benqa

No dobra, zwisa ci to tak? A nie wydaje ci się to że jest to trochę nie fair że taki Miszczu wejdzie na ts'a pogada 5 min z kimś i dostanie itemy a ty musisz przykładowo nocke zapierniczać w red lesie żeby zarobić tyle co on dostaje za darmo w parę minut? Oczywiście sytuacja była przykładowa no ale nie wiem czy dobrze robisz ignorując po całości to czy w team są jakieś układy. Tu nawet nie chodzi o popularność serwera tylko jaki jest sens zarabiania na nowe lepsze eq skoro ktoś to ma nie legalnie za darmo..

bez gif

Opublikowano

Właśnie przez takie sprawy skończyłem z tą grą.Ja na jakiś itemek muszę np.zarwać nocke w lesie,a ktoś użyję kodów i ma co chce.Co do sprawy Isamu,miszcza i całej reszty to ja wiedziałem że coś takiego będzie miało miejsce,przeczuwałem że jak Isamu nie będzie miał czasu lub chęci na grę to sobie coś dorzuci do postaci.Tak jest na każdym serwie prywatnym.

@UP

W tym temacie chodzi o sprawę Isamu i miszcza,jak Isamu rozdaje sobie i kolegą eq na ravi.

Opublikowano

No dobra, zwisa ci to tak? A nie wydaje ci się to że jest to trochę nie fair że taki Miszczu wejdzie na ts'a pogada 5 min z kimś i dostanie itemy a ty musisz przykładowo nocke zapierniczać w red lesie żeby zarobić tyle co on dostaje za darmo w parę minut? Oczywiście sytuacja była przykładowa no ale nie wiem czy dobrze robisz ignorując po całości to czy w team są jakieś układy. Tu nawet nie chodzi o popularność serwera tylko jaki jest sens zarabiania na nowe lepsze eq skoro ktoś to ma nie legalnie za darmo..

Z jednej strony masz racje, ale weź pod uwage, że taka osoba jak Miszczu, przyciąga ludzi na serwer poprzez swoje let's playa, to jest dla niego pewna forma pracy na zasadzie coś za coś, czemu gra akurat na ravii? Bo Isamu COŚ mu za to daje. Tak jak let's playerom daje DM, czyli jest tu zasada przyciągasz graczy=coś tam dostaniesz. A tak po za tym to na każdym serwerze są przekręty, bo postaw się w analogicznej sytuacji admina, jak masz swój serwer to co ci szkodzi coś przyciąć dodatkowo, a są ludzie którzy są w stanie zapłacić za itemy spore sumy PLN(nie mówie tu że na ravii jest coś takiego, bo póki co chyba nie ma).

Heh a po za tym każdy serwer metina jest pod kase, czy to global czy priv, isamu gada że ravia nigdy nie padnie, a jakby zaczęło grać 300-400 osób to by padłą proste.

Ja to przyjmuje na miękko bo pogram sobie na jakimś serwerku jakiś czas, a jak wyczuje że coś jest nie tak to konto/złoto leci na allegro i przenosze sie na inny:D.

Opublikowano

O co chodzi juz ci pisze o to chodzi ze Isamupompa czy jak mu tak to to jest HUJ burak bo leci w huja daje za free komus cos i jak ktos tam napisal ze taka osoba zapierdziela nocke aby zarobic na cos a taki Miszczu dostaje to za free a inamu w jakims tam filmie gadal ze on nic za free nie daje ;o sRAM NA TEGO TYPA BO CO BO MA DZIARE NA DUPSKU TO MA BYS PRO HAHAHHA FAK ju !!!!

Oco chodzi własnie ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...